Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској

Посјета општинама Соколац и Пале

Соколац, Пале      [10.04.2019.]

Бојан Мацура, члан Тима за управљање пројектом Водовод и канализација Републике Српске (Министарство финансија Републике Српске), посјетио је општине Соколац и Пале.

У просторијама општинске управе Соколац одржан је састанак са представницима Општине, извођачем радова и представницима супервизије. Након састанка учесници су обишли трасу извођења радова, те је закључено да су се временске прилике побољшале, те да се може отпочети са физичким извођењем радова на терену. Уговор "Снабдијевање водом и пројекат канализације у општини Соколац - подпројекти компоненте III" уговорен је на укупан износ од 1.080.555,68 КМ без ПДВ-а, док је изабрани извођач радова Хигра д.о.о. Бијељина.

У општини Пале изводе се радови по уговору "Изградња вјевовода Коран-Луке2 (Блок 6)-Луке 1" уговорен у износу од 1.194.067,56 КМ без ПДВ-а, а предметне радове изводи Бук промет д.о.о. Бијељина. Г-дин Мацура је изразио задовољство квалитетом радова по наведеном уговору, те изразио очекивање да ће исти бити успјешно завршени до почетка љета, узимајући у обзир лоше вријеме које је у зимском периоду успорило планирану динамику извођача. На састанку у Општини Пале разматране су могућности наставка реализације Пројекта - фаза 3, те договорене даље активности у том правцу.
> Општине

Претрага
Сва ауторска права задржана Влада Републике Српске 2012.