Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској

Потписан уговор за изградњу терцијарне водоводне мреже система водоснабдијевања Црно Врело

Приједор      [12.02.2019.]

У Приједору је данас потписан уговор о извођењу радова по пројекту "Изградња терцијарне водоводне мреже са кућним прикључцима насеља везаних за систем водоснабдијевања Црно Врело на подручју града Приједора" вриједан 9,4 милиона марака са ПДВ-ом.

Потписивању наведеног уговора у Приједору, испред Министарства финансија и Тима за управљање Пројектом присуствовали су Радмила Михић и Бојан Мацура.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је у питању завршна фаза изградње овог регионалног водовода на подручју Приједора.
"Ја исказујем велико задовољство што је на тендеру компанија `Хидрокоп` из Бањалуке добила овај посао јер су они препознати на овим просторима по добрим пословима и квалитетно урађеним пословима, поготово на изградњи примарне мреже за подручје Омарске", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након потписивања уговора.
Шеф тима за управљање пројектом "Водовод и канализација Републике Српске" Радмила Михић рекла је да је овај уговор вриједан осам милиона марака /без ПДВ-а/ и да је финансијски највећи у посљедњих седам година колико се пројекат реализује у Српској.
"До њега смо могли доћи само уз заједничко дјеловање локалне заједнице која води рачуна о интересу својих грађана, професионалне компаније односно извођача радова који се показао као професионалан и одговоран у претходној сарадњи и стручног знања тима Министарства финансија /Републике Српске/ који је посвећен свом послу", рекла је Михићева.
Директор компаније "Хидрокоп" Радислав Бабић рекао је да ће радови бити изведени у предвиђеном року од 18 мјесеци и да ће бити изведени квалитетно на задовољство и инвеститора и грађана, додајући да се ради о 316 километара трасе и прикључцима за 4.200 домаћинстава.
Директор приједорског "Водовода" Владо Рељић подсјетио је да ће овом мрежом бити покривена насељена мјеста Петров гај, Нишевићи, Градина, Камичани, Марићка, Ламовита, Кевљани, Омарска, Јелићка, Бистрица и Криваја, али да је нереално очекивати да сви буду заинтересовани за прикључке.
"Ми очекујемо више од 50 одсто", рекао је Рељић и појаснио да ће учешће грађана у овом великом и комплексном пројекту на којем је "Водовод" ангажован већ годинама износити 900 КМ по домаћинству. 

 
> Општине

Претрага
Сва ауторска права задржана Влада Републике Српске 2012.